Home     Contact     Wegbeschrijving

Laatste update:
06/11/2005 18:08


Optredens
Fotoalbum
Repertorium
Dirigent
Koorleden
Geschiedenis
Luisteren...
Repetities

Gelezen op de website van CD&V...

Uit het dagboek van Marc Van Peel -
Zaterdag 12 juni 2004

(zie vooral voorlaatste paragraaf)

Tijdens mijn wekelijkse bezoek aan de supermarkt op Linkeroever liep ik vanmorgen een aantal mensen tegen het lijf. De verkiezingen waren telkens de aanleiding voor een korte babbel. Zo ook bij Wim Van Hees van reclamebedrijf VVL/BBDO. We kennen elkaar omdat zijn bedrijf enkele campagnes van onze partij heeft verzorgd. Hij zei dat het bijna niet te begrijpen was hoe de publieke opinie op een jaar tijd veranderde. Het verschil tussen 18 juni vorig jaar en 13 juni 2004 was volgens hem de onbegrijpelijke manier waarop de liberalen in hun eigen voet hebben geschoten.

Toen ik mijn winkelwagentje iets verder geduwd had, kwam ik een meneer tegen die spontaan zei dat hij op CD&V zou stemmen maar dat hij het jammer vond dat ik niet op de lijst stond. Blijkbaar had de man zich goed ge�nformeerd. Toch begin ik in zulke gevallen niet meer uit te leggen waarom ik niet meedoe aan deze verkiezingen. Op zijn vraag op wie hij dan wel moest stemmen was mijn antwoord duidelijk: Cathy Berx, onze kandidaat van ’t stad.

Buitengekomen met mijn winkelkarretje kreeg ik commentaar van een jonge kerel die mij duidelijk niet verwachtte in een supermarkt en die dacht dat ik campagne aan het voeren was. Nadat ik hem vertelde dat dit tot de normale taakverdeling behoort in ons gezin, wenste hij ons toch succes. Maar het gevoel is me wel bekend: je kan als politicus geen doodnormale dingen doen of er wordt telkens wel iets achter gezocht. Bij het fietsen, ��n van mijn favoriete bezigheden, maak ik dat ook meermaals mee.

Iets later bij de droogkuis begon ook de dame achter de toonbank over de verkiezingen. Ook hier positieve reacties richting CD&V, al voegt ze er meteen aan toe dat ze bij haar klanten veel mensen vermoedde die zondag voor het Vlaams Blok zouden kiezen. Toch beheersen de komende verkiezingen niet al mijn zaterdagse activiteiten en gesprekken.Tussendoor passeer ik even langs het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA). Dit weekend worden er oude catalogi per kilo verkocht. Even later stap ik buiten met tien kilo fraai uitgegeven catalogi onder de arm.

De dag sluit ik af met een zeer geslaagd optreden van het Sint-Annakoor op Linkeroever en van een jongerenorkest uit Leipzig dat ze op bezoek hebben. Eerder op de dag heb ik ze al ontvangen op ’t Schoon Verdiep van het stadhuis.

Het blijkt zowat de enige activiteit die er dit weekend op het stadhuis plaatsvindt, want in tegenstelling tot andere jaren zullen de politici de verkiezingen van morgen niet op het stadhuis volgen maar wel in de studio’s van de regionale televisie ATV en in het Antwerpse Pershuis.